Solibri Oy ja Micro Aided Design Oy (M.A.D.) yhteistyöhön

LEHDISTÖTIEDOTE 13.3.2012, Helsinki

Solibri Oy ja M.A.D. ovat solmineet partnerisopimuksen, jolla M.A.D. liittyy Solibrin jälleenmyyntiverkostoon

Partneri-sopimuksen tavoitteena on:

  • § Lisätä BIM-teknologioiden käyttöä tietomallihankkeiden eri vaiheissa rakennusalalla
  • § Vahvistaa laadunvarmistus- ja YTV2012-osaamista1)
  • § Laajentaa Solibri Model Checkerin tukea, koulutusta ja myyntiä Suomessa

Solibri kehittää ja markkinoi ratkaisuja, jotka parantavat rakennusten tietomallien laatua ja tehostavat rakennushankkeen suunnittelu- ja toteutusvaiheita. Solibrilla on vankka osaaminen mallipohjaisesta suunnittelusta ja yritys on edelläkävijä laadunvarmistuksen soveltamisesta rakennusteollisuuteen. Solibri Model Checkerin ja sen laadunvarmistus ja -valvontamenetelmien avulla asiakas säästää aikaa ja rahaa saaden näin paremman tuoton investoinnilleen. Solibri Model Checker analysoi rakennusten tietomallien eheyden, laadun ja fyysisen turvallisuuden helposti ja visuaalisesti. Ohjelmistoratkaisu tarkastaa myös tietomallien laadun kansallisten YTV2012-tietomallivaatimusten mukaisesti.

”M.A.D. on mainio lisä Solibrin partneriverkostoon. M.A.D.:n vankka tietomallinnusosaaminen ja laaja kokemus auttaa viemään eteenpäin laadukasta ja kilpailukykyistä suomalaista tietomallintamista. Suomessa julkaistaan 27.3. kansalliset YTV2012- tietomallivaatimukset. Uskomme M.A.D.:n kykenevän auttamaan rakennusteollisuutta myös näiden tietomallivaatimusten käyttöönotossa”, sanoo toimitusjohtaja Heikki Kulusjärvi.

”Yhteistyö Solibrin kanssa tulee vahvistamaan asemaamme yhtenä Suomen merkittävimmistä tietomalliosaajista”, sanoo M.A.D.:n toimitusjohtaja Sebastian Sundman. ”Solibri Model Checker on kiistatta markkinoiden kehittynein ja helppokäyttöisin tietomallinnuksen laadunvarmistustyökalu”, Sundman jatkaa. ”Solibrin ammattimainen ote ja kasvuhalukkuus sopivat strategiaamme täydellisesti”, toteaa Sundman lopuksi.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Heikki Kulusjärvi, Solibri Oy, +358 50 3684 637, [email protected]

Toimitusjohtaja Sebastian Sundman, M.A.D., +358 400 639 687 [email protected]

Solibri Oy

Solibri Oy on johtava tietomallien laadunvarmistus- ja analysointiratkaisujen toimittaja. Yritys tarjoaa työkaluja tietomallien laadunvarmistukseen, vaatimustenmukaisuuden tarkistamiseen, suunnitteluprosessin koordinointiin, suunnittelun analysointiin ja tarkasteluun, sekä rakennusmääräysten tarkistamiseen. Solibrin laadunvarmistusratkaisut  parantavat tietomallipohjaisten suunnitelmien laatua ja tekevät rakennushankkeen suunnittelu- ja toteutusvaiheista tuottavamman ja kustannustehokkaamman.

Solibri Model Checker on ainoa markkinoilla oleva tuote, joka tukee tietomallien tehokasta laadunvarmistuprosessia ja sisältää mm. YTV2012-mukaisuuden tarkastustoiminnallisuuden.

Solibrin asiakkaina on merkittäviä kiinteistöjen omistajia, rakennusyrityksiä, arkkitehti- ja insinööritoimistoja 66 eri maassa.

Micro Aided Design Oy (M.A.D.)

Micro Aided Design Oy (M.A.D.) on Suomen johtava rakentamisen tietomallinnuksen asiantuntijayritys. M.A.D. on työskennellyt aktiivisesti tietomallinnuksen hyväksi jo vuodesta 1988. M.A.D. on asiantuntijana useissa eri kehitysprojekteissa ja jäsenenä alan tutkimushankkeissa. M.A.D.:n palveluvalikoimaan kuuluvat ohjelmistoratkaisut, koulutus ja konsultointi. Merkittävin ohjelmistoratkaisu on erityisesti suunnittelijan ja mallintamisen näkökulmasta kehitetty ArchiCAD. Sitä käyttää noin 70 % suomalaisista arkkitehtitoimistoista. M.A.D. tarjoaa ArchiCAD-käyttäjille muun muassa suomenkielisen ohjelman, perusteellisen tukimateriaalin, teknisen tuen sekä aktiivisen käyttäjäkerhon.

Rakentamisen tietomallinnuksessa ArchiCADiä hyödyntää tällä hetkellä yli tuhat asiakasyritystämme. Käyttäjäkuntaan kuuluvat arkkitehtitoimistojen lisäksi kaikki Suomen suurimmat rakentajat, paljon insinööritoimistoja ja muita rakennusalan yrityksiä. Ohjelmistojamme hyödynnetään läpi koko rakentamisen elinkaaren aina suunnittelusta kunnossapitoon. 95 % asiakkaista suosittelee ArchiCADiä.

 

1) COBIM-hanke (Common National BIM Requirements) on kehityshanke, jonka tavoitteena on ollut Senaatti kiinteistöjen tietomallivaatimusten laajentaminen kansalliselle tasolle, vaatimusten ja ohjeiden päivittäminen palvelemaan koko ketjua ja kaikkia toimijoita, sekä tuki kestävälle kehitykselle. Hankkeen tuloksena ovat syntynyt kansalliset YTV2012-tietomallivaatimukset. Hankkeessa ovat olleet mukana kaikki rakennushankkeen osapuolet ja tekijöinä rakennusalan johtavat asiantuntijat rakennusyrityksistä, suunnittelutoimistoista ja kiinteistönomistajilta.